Kille i hatt ritar koncentrerat

Ansökan

Vem kan söka?

På Konstskolan LINNEA studerar konstintresserade elever med diagnos inom autismspektumtillstånd eller med lindrig intellektuell funktionsnedsättning som har rätt till insats enligt LSS.

Hur ansöker jag?

Du ringer eller mailar till Konstskolan LINNEA och bokar tid för ett studiebesök. Till studiebesöket tar du med dig arbetsprover, 4-6 teckningar och målningar. Nästa steg i antagningsprocessen är att du kommer på en praktikvecka hos oss. När praktikveckan är slut kan du vid intresse fylla i en skriftlig ansökan som du lämnar in till skolan.

Till studiebesöket tar du med dig arbetsprover, det vill säga 4 eller 5 teckningar eller målningar. Vi tar emot studiebesök under hela läsåret. Studiebesöket bokas genom att ringa eller maila oss.

Kontaktuppgifter:

Telefon: 08-586 471 50
E-post: linnea@konstskolanlinnea.se

Maila oss!

Praktik

Om allt kändes bra under studiebesöket får du komma tillbaka till oss för att göra praktik. Under praktikveckan får du chans att lära känna miljön, lärare och övriga studerande ännu bättre och du får också prova att delta i undervisningen.

Efter praktiken fyller du som vill söka till skolan i en skriftlig ansökan och lämnar till oss. 

Antagning

Konstskolan LINNEA tar in sökande en gång per år, till höstterminen. Läsåret börjar sista veckorna i augusti. Ett läsår består av en hösttermin och en vårtermin. Mellan terminerna har vi sommarlov. Besked om antagning meddelas senast veckan innan midsommar. I mån av plats kan du söka och bli antagen efter terminsstart. 

Vem blir antagen?

För att bli antagen till konstskolan LINNEA behöver du som söker:

– vilja arbeta skapande och utveckla din förmåga att uttrycka dig i bild, form, teckning och måleri
– ha rätt till insats enligt LSS
– ha gått ut gymnasiet eller motsvarande
– kunna följa och förstå lärarledd undervisning

Kostar det något?

Materialavgiften för studerande är 3000 kr/termin. Skolan kan tipsa dig om hur man söker fondmedel för materialavgiften.